Over de boeken

Noortje woont samen met haar moeder in een huis. Daar woont ook een kat, een hond en in de tuin lopen kippen. Een vader heeft ze niet, haar moeder werd zwanger van een donor.

 

Er zijn twee titels verschenen;

Noortje, dochter van een Bewust Alleenstaande Moeder (3+) en

Noortje, over boomstammen en stambomen (6+)

Noortje, dochter van een Bewust Alleenstaande Moeder gaat over Noortje, een meisje dat opgroeit zonder vader. Natuurlijk wil ook Noortje weten hoe dat zit, hoe komen baby’s in de buik van een moeder en hoe gaat dat dan als je geen papa hebt?

 

Drie jaar en ouder

Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf drie tot ongeveer acht jaar oud. Op eenvoudige wijze wordt uitgelegd hoe de moeder van Noortje graag een kindje wilde en zwanger werd van een donor. De moeder van Noortje heeft geen relatie dus gaat ze op zoek naar een meneer die zijn zaadjes wil geven.

 

De donor

Het eerste deel van Noortje was toe aan een tweede druk.

In de eerste druk kwam naar voren dat de donor van Noortje een bekende was. Na meerdere reacties van mensen die hier moeite mee hadden omdat het in hun situatie niet van toepassing was, hebben we besloten om een tweede druk uit te brengen. Of de donor een bekende is of niet is nu in het midden gelaten om zo het boek voor meer kinderen en hun mama's geschikt te maken..

 

Praktische informatie

Het boek heeft een harde kaft en bevat 28 pagina’s.

ISBN 978-94-91186-16-5

 

Op dit moment is het boek niet meer leverbaar. In enkele bibliotheken is het boekje wel te leen.

In Noortje, over boomstammen en stambomen is Noortje iets ouder. Ze gaat al naar groep drie en lijkt goed in haar vel te zitten.

Het is begin juni en het regent al een aantal dagen achter elkaar. De zomerzon laat zich nog niet zien. Met regenlaarzen aan en onder de paraplu gaat Noortje naar school.

En dan op een woensdagochtend, mogen ze een werkje gaan maken voor vaderdag…

 

Verwantschap

Dit tweede boek van Noortje gaat over hoe je als kind verwant bent aan je ouders, grootouders, overgrootouders. Wat betekent dit voor een kind van een donor? Hoe ziet dan jouw stamboom eruit? En wat doe je met vaderdag?

 

Zes jaar en ouder

Een boek om samen te lezen met kinderen vanaf zes jaar. Het boek biedt tevens de mogelijkheid om nog eens door te praten naar aanleiding van de ‘praat-vragen’ achter in het boek. Ook is er ruimte om je eigen stamboom in te vullen.

 

De donor

Uiteindelijk besluit Noortje dat zij haar vaderdagcadeautje voor haar donor gaat maken. Hij is tenslotte haar biologische vader. In het verhaal komt niet naar voren of ze het cadeautje ook werkelijk aan hem zal geven.

 

Praktische informatie

Het boek heeft een harde kaft en bevat 28 pagina’s.

ISBN 978-94-92185-01-3

 

Op dit moment is dit boek niet meer leverbaar.

De boeken zijn ook geschikt voor kinderen van twee moeders. Er is bewust voor gekozen om de geaardheid van de moeder van Noortje niet te noemen in dit boek.

Copyright 2018