Over de auteur

De auteur

Auteur van beide boekjes is Simone Scholtens, 42 jaar oud. Zij is sinds 2009 een bewust alleenstaande moeder van een dochter. Het eerste boek schreef zij in eerste instantie voor haar dochter.

 

Simone: Ik merkte bij mijn dochter al op jonge leeftijd, dat ze duidelijkheid wilde over haar eigen situatie. Mannen in haar omgeving noemde zij soms papa, ik heb dit altijd gezien als een vraag, het willen weten hoe het zit. Met de weinige woorden die ze in het begin tot haar beschikking had, was het voor haar natuurlijk moeilijk om te vragen wat ze toch wilde weten. Op een luchtige manier heb ik haar altijd verteld dat ze geen papa, maar een donor had.

Ik ben er van overtuigd dat je als bewust alleenstaande ouder eerlijk en open moet zijn richting je kind(eren) over de keuzes die je hebt gemaakt, aangepast aan het niveau/leeftijd van je kind. Een boek kan daar een handig hulpmiddel bij zijn.

 

Toen ik eenmaal bezig was met het eerste boekje, het verhaal en de tekeningen, ontstond het idee om het voor een groter publiek te maken. Aangezien er maar weinig boekjes zijn over kinderen van een, al dan niet bekende, donor is het wellicht een welkome aanvulling op dat wat er reeds is. Daarnaast is het voor mij zelf natuurlijk erg leuk om een verhaaltje dat eerst alleen in mijn hoofd bestond, nu echt in boekvorm terug te zien.

 

Een tijdje na het verschijnen van het eerste boek kreeg ik ideeën voor een volgend boekje. Van idee tot boek, daar gaat best een tijd overheen. Veel schrijven, schrappen en opnieuw of anders schrijven.

In de tussentijd kwam er een pup bij ons wonen. Op de dag dat zij thuis kwam, lag er een hele mooie kaart in de brievenbus met daarop een illustratie gemaakt door Alien Beers, mijn zusje. De illustratie zou perfect passen bij het verhaal van Noortje. Al snel kwam Alien met ideeën en schetsen en ontstond er uiteindelijk een hele mooie samenwerking en een prachtig boek!

 

Door de jaren heen hebben we thuis al vaak gepraat over de donor. Ik vind dat altijd mooie bijzondere gesprekken. En met dat kinderen ouder worden, verandert dat gesprek ook weer. Om het begrip donor iets tastbaarder te maken, bedacht ik de Donor Doos. Een doos gevuld met dingetjes die te maken hebben met de donor en uiteraard een exemplaar van de boekjes over Noortje. Daarmee kon ik mijn dochter iets tastbaars geven, iets dat zichtbaar was.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

Copyright 2018